Wednesday, August 26, 2009

Завеса от кламери и визитки


В Корея си направих много хубави визитки със снимка. Минимума бройки беше 500 :). Години след това се оказаха не актуални - аз вече не изглеждах така, бях сменила e-mail адрес и телефон. Но понеже бяха красиви, поне на мен си ми харесваха - аз ги запазих. Правенето на такава завеса (може и антимух или антикомарник да му се казва) го знам поне от 20 години. Даже си спомням, че в Пловдив бях правила вече една от стари пощенски картички. Тя вися вися на вратата на терасата и след известно подмятане от тоя в о'ня шкаф бе изхвърлена. Няма и година след това - аз се нанесох в една квартира, която си плачеше за такава завеса. Е!!! Добре че се сетих за визитките. Получи се доста по-стилно от завесата с картичките, защото визитките са абсолютно еднакви и я правят по балансирана като цвят.

Техниката е проста, ако не се разбира от снимките ето кратко обяснение. Визитките се режат на лентички (от една излизат 5 по ширина), после се сгъват на 4-ри равни части навътре (трябва да се погледне снимката). Кламерът се намушква вътре, все едно го правиш с цел да съединиш 2 листа ;). В заострената му част се нанизва следващият кламер, върху него парчето визитка и т.н. Отнема време, но успокоява нервите :)))))))))


Висулките се "подреждат" върху летва с каквото има - габъри, пирони...Летвата се окачва на врата или там където ще се окачва. Просто и ми харесва.

1 comment:

  1. Чудесна завеса - аз също съм я правила и стои страхотно. Моята стоеше години на балконска врата - раздвижвани от вятъра самите висулки издават много приятен шум!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
free blog